Hirdetés

Így készül a tökéletes házi kalács!

Bár a húsvét már elmúlt, azért most is találhatunk okot arra, hogy klasszikus, foszlós kalácsot együnk. Arra pedig, hogy mi magunk készítsük azt el, talán még több okunk van, hiszen így akár olyan finom kalács is kerülhet az asztalunkra, amit a boltokban nem mindig találunk, de még ennél is jobb, hogy a saját ízlésünk szerint készíthetjük el a péksüteményt. Bár nem tartozik a legkönnyebben elkészíthető finomságok közé, annál nagyobb büszkeséggel tölthet el, ha sikerül tökéletes házi kalácsot sütnünk. 

hk

Hozzávalók: (1 nagy kalácshoz)

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 2 dl habtejszin
  • 1 dl zsíros tej
  • 2 dkg friss élesztő
  • 1 tojás a kenéshez

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés