Menü Bezárás

Epres-zabos szelet

Ha valami egészséges finomságot szeretnénk, érdemes lehet kipróbálni akár ezt az epres-zabpelyhes szeletet is, ami viszonylag könnyedén elkészíthető, és akár egy visszafogottabb, diétásabb étrendbe is beilleszthető. Feltéve persze, hanem nem faljuk fel az összeset! 🙂

Zabsüti

Hozzávalók (kb. 9 szelethez):

A tésztához:

  • 3/4 csésze (95 g) finomliszt
  • 1 csésze (100 g) zabpehely
  • 1/2 csésze (100 g) barnacukor
  • 1/2 teáskanál (2 g) sütőpor
  • 1/4 teáskanál (1g) só
  • 1/2 csésze (113 g) szoba-hőmérsékletű vaj
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat

Epres töltelék:

  • 300 g friss eper
  • 2 evőkanál (30 g) cukor
  • 1 evőkanál (8 g) kukoricakeményítő
  • Egy citrom reszelt héja

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Vajazzunk ki egy 20×20 centiméteres tepsit, és helyezzünk bele sütőpapírt úgy, hogy a szélei túllógjanak kissé a tepsi szélein.
  2. Egy tálban keverjük össze a lisztet, zabpelyhet, barnacukrot, sót és sütőport. Ezután adjuk hozzá a vajat és a vaníliakivonatot, és keverjük el kissé. Kb. 1 csészényit tegyünk félre ebből a masszából.
  3. A félretett csészényi kivételével az összes tésztát nyomkodjuk a tepsi aljára.
  4. Kockázzuk fel az epret, majd tegyük egy tálba, és adjuk hozzá a cukrot, citromhéjat és a kukoricakeményítőt. Keverjük kissé össze, majd helyezzük a tészta tetejére az epret.
  5. Végezetül a félretett tésztából helyezzünk az eprek tetejére.
  6. Az egészet süssük 30-40 percig, amíg halvány barna nem lesz. Tálalás előtt hagyjuk egészen lehűlni.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek