Menü Bezárás

Tökéletes almás palacsinta reggelire, vagy csak desszertnek

Ha van desszert, amit tényleg millióféleképpen el lehet készíteni, akkor az nem más, mint az örök klasszikus: a palacsinta. Ha már unjuk az újabb és újabb töltelékeket vagy feltéteket, akár ezzel az almás változattal is megpróbálkozhatunk, amelyet egyáltalán nem is kell megtölteni. Ehelyett ebben az esetben maga a tészta az, amelyet az almával ízesítünk. Persze egyszerű ízesítésnél sokkal többről van szó, hiszen a palacsinta állaga is megváltozik a reszelt alma hatására.

Almás palacsinta

Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag szárított élesztő (vagy 1,5 dkg friss élesztő)
  • 1/2 l tej
  • 2 alma lereszelve
  • 5 ek cukor
  • 3 mokkáskanál fahéj

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek