Hirdetés

Szépséges almatorta négy hozzávalóból

A francia almatorták egyszerűségükkel és szépségükkel egyaránt elbűvölhetik a desszertek rajongóit – no és persze a csodálatos, karamelles-almás ízvilágukkal is. Ez most egy kevésbé autentikus verzió, cserébe viszont tényleg nagyon könnyű elkészíteni.

Francia almatorta

Hozzávalók:

  • 1 leveles tészta-lap
  • 1,5 kilogramm alma
  • 100 gramm porcukor
  • 3 evőkanál sózatlan vaj

+ fagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Egy 23 centiméteres tortaforma segítségével vágjunk ki egy kör alakot a tésztából, majd egy villával szurkáljuk meg azt.
  2. Hámozzuk meg, majd vágjuk négy részre az almákat, és távolítsuk el a közepét.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  4. Közepes hőfok felett egy nagy lábasban melegítsük addig a cukrot, amíg aranybarna nem lesz, keverjük el, hogy egységes legyen.
  5. Adjuk hozzá a vajat, majd keverjük egyenletesre.
  6. Végül tegyük a lábasba az almát is, és egy ideig (15-20 percig) melegítsük őket együtt úgy, hogy közben folyamatosan forgatjuk a lábasban az almákat. Időnként kóstoljuk meg óvatosan a karamellt, ha keserűvé kezd válni, vagy úgy látjuk, hogy ég, mindenképpen vegyük le a tűzről.
  7. A videón látott módon helyezzük el az almákat a tortaformában, majd pedig a leveles tésztát is.
  8. Süssük a tortát 45-50 percig, amíg a tészta aranybarna nem lesz.
  9. Tálalás előtt hagyjuk hűlni egy órát. Vaníliafagylalttal kínálhatjuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés