Hirdetés

Diós-whiskeys bonbon

Ez tetszetős és különleges ízvilágú whiskey-s finomság szinte minden alkalomra tökéletes desszert lehet, legyen szó akár egy elegánsabb eseményről, vagy akár csak egy baráti összejövetelről. Persze, ha gyerekek is lesznek a társaságban, akkor a whiskey miatt nem ez a legideálisabb desszert öltet!

Csokigolyók

Hozzávalók:

  • 12 graham keksz összetörve
  • 1 csésze barnacukor
  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 5 evőkanál bourbon whiskey
  • ¾ csésze csokicsepp (vagy apróra tört csoki)
  • 1 csésze olvadt csoki
  • ¾ csésze apróra tört dió
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Egy kis tálban keverjük össze a diót és a whiskey-t, majd helyezzünk a tál tetejére egy fedőt, és hagyjuk állni egy egész éjszaka a diós keveréket.
  2. Ha már eleget hagytuk állni a dió és whiskey keverékét, keverjük össze a vajat, cukrot és vaníliakivonatot, végezetül pedig adjuk hozzá az összetört graham kekszeket, a csokicseppeket, és a diós keveréket.
  3. Tegyük az egészet fagyasztóba 10-15 percig, vagy amíg golyócskákat nem lehet formálni a masszából. Ezután készítsük el a golyókat, és tegyük vissza immár ilyen formában a fagyasztóba egy időre.
  4. Ha újból megdermedtek, mártsuk őket az olvasztott csokiba, és díszítsük dióval.
  5. Fagyasszuk újabb egy óráig.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés