Hirdetés

Tavaszi tekercs almával és sós karamellel

Noha nem tartozik a jól megszokott desszertek közé ez a sós karamell öntettel felturbózott almás tavaszi tekercs, mégis érdemes lehet kipróbálni. A ropogós tésztába csomagolt, kellemesen savanykás alma ízét tökéletesen kiegészíti a sós karamell, így az eredmény egy rendkívül izgalmas és gazdag ízvilágú finomság lesz.

Almás tavaszi tekercs

Hozzávalók:

A tekercshez:

  • 4 savanykás alma
  • 2 ek vaj
  • 2 ek frissen facsart citromlé
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 vaníliarúd
  • 1/2 csillagánizs
  • 2 ek finomra vágott kandírozott gyömbér
  • 1 tk őrölt fehéj
  • 8-10 db tavaszi tekercs lap
  • 1 tojás
  • kb. 1 l olaj a sütéshez

Az öntethez:

  • 2 dl tejszín
  • 1/2 vaníliarúd
  • 10 dkg cukor
  • 4 ek hideg vaj
  • 1 tk sóvirág vagy finomítatlan tengeri só

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés