Hirdetés

Zabpelyhes-gyümölcsös kosárkák

Nem csak igazán szépek, de egyben tökéletesen beilleszthetőek az egészséges étrendbe ezek a zabpelyhes-gyümölcsös kosárkák, legyen szó akár egy ráérősebb reggeliről, vagy egy kis nasiról…

Zabpelyhes kosárkák

Hozzávalók (12 kosárkához):

  • 2 felszeletelt banán
  • 2 evőkanál méz
  • 1 teáskanál mandulakivonat
  • 1 és negyed csésze zabpehely
  • 1 teáskanál fahéj
  • Joghurt

+ eper/áfonya/málna/mandulaszeletek a tetejére

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Egy közepes tálban törjük össze a banánokat.
  3. Adjuk hozzá a mézet és a mandulakivonatit, és keverjük el alaposan.
  4. Keverjük össze a fahéjjal és a zabbal.
  5. Osszuk el a zabos masszát 12 muffinformába, majd alakítsunk ki kis „kosárkákat”.
  6. Süssük 15 percig, amíg egyben maradnak a kosárkák.
  7. Vegyük ki a muffinformából a zabkosárkákat, és mindegyikbe tegyünk egy-egy kanál joghurtot, majd helyezzünk a tetejére valamilyen gyümölcsöt, esetleg diófélét, mandulát.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés