Hirdetés

Banános-mogyoróvajas sajttorta

Egészen mennyei édesség lehet ez a csupa karamelles és csupa mogyoróvajas, banános sajttorta, persze a lehető legkevésbé sem tartozik a diétás finomságok közé. Időről időre azért beleférhetnek az ilyen desszertek is az étrendbe. 🙂

Banános karamelltorta

Hozzávalók:

A sajttortához:

  • 6 evőkanál olvasztott vaj,
  • 10 darab graham keksz
  • 68 dkg krémsajt
  • 1 csésze porcukor
  • 1 csésze mogyoróvaj
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

A karamellszószhoz:

  • ¾ csésze barnacukor
  • 2 evőkanál vaj
  • ½ csésze „half and half” (lényegében tejszínes tejjel is helyettesíthető)
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1-2, vékony szeletekre vágott banán

Elkészítés:

  1. Törjük össze a graham kekszet, majd tegyük egy tálba, és keverjük el kissé az olvasztott vajjal. A keveréket nyomkodjuk egy kb. 23 centiméteres, kör alapú tortaforma aljára. Tegyük a fagyasztóba.
  2. Egy nagy tálban keverjük el alaposan a krémsajtot, a vaníliát, a porcukrot és a mogyoróvajat, majd ezt a masszát töltsük az első réteg tetejére. Végezetül tegyük vissza a fagyasztóba.
  3. Ezután egy lábasban közepes hőfok felett keverjük el a barnacukrot, a vajat, a tejszínes tejet és a fahéjat, majd keverjük az egészet addig, amíg sötét színű keveréket kapunk, és a cukor teljesen feloldódik.
  4. Vegyük alacsony-közepesre a hőfokot, és adjuk hozzá a banánt is, majd 1-2 percig süssük mindkét oldalát a banánszeleteknek, végezetül pedig hagyjuk 10 percig alacsony hőfokon.
  5. Díszítsük a sajttorta tetejét banánszeletekkel, majd öntsük rá a megmaradt karamelles szószt, és tegyük legalább 30 percre a fagyasztóba az egész tortát.
  6. A tálaláshoz csokoládés vagy karamelles sziruppal tehetjük még izgalmasabbá.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés