Menü Bezárás

A „hagyományos” baklava receptje

A baklava számos közel-keleti és balkáni országban tartozik a nagy kedvencek közé, az alapja tulajdonképpen rétestészta, és ebbe töltik hagyományosan a diót, vagy éppen a pisztáciát. Rendkívül laktató és nagyon édes desszert, viszont különösen ízletes is, ezért mindenképpen érdemes lehet kipróbálni! 

Baklava

Hozzávalók a sziruphoz:

  • 20 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 ek frissen facsart citromlé
  • 2 rúd fahéj
  • 1 vaníliarúd
  • 1,25 dl méz
  • fél tk. narancsvirágvíz

Hozzávalók a süteményhez:

  • 15 dkg natúr pisztácia durvára aprítva
  • 10 dkg hántolt mandula durvára aprítva
  • 20 dkg vaj
  • 16 réteslap
  • 3 ek cukor

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek