Hirdetés

Csodás háromrétegű csokimousse-torta – sütés nélkül

Az oreo-réteggel és a háromféle csokoládés mousse-szal ez a desszert nem csak rendkívül látványos, de nagyon csábító is. Újabb előnye, hogy sütés nélkül elkészíthető.

Háromrétegű csokitorta

Hozzávalók (1 torta – 12 adag)

Az oreo-réteghez:

  • 200 gramm oreo keksz
  • 4 evőkanál (60 g) olvasztott vaj

A feketecsokis mousse-hoz

  • 150 gramm félédes csoki
  • 1/2 csésze (120 g) tejszín
  • 2/3 csésze (160 g) lehűtött, 35 % szírtartalmú tejszín
  • 1 teáskanál (4 g) zselatinpor
  • 1 evőkanál +1 teáskanál (20ml) hideg víz

A tejcsokis mousse-hoz

  • 150g tejcsokoládé
  • 1/2 csésze (120 g) tejszín
  • 2/3 csésze (160 g) lehűtött, 35 % szírtartalmú tejszín
  • 1 teáskanál (4 g) zselatinpor
  • 1 evőkanál +1 teáskanál (20ml) hideg víz

A fehércsokis mousse-hoz

  • 150g fehér csokoládé
  • 1/2 csésze (120 g) tejszín
  • 2/3 csésze (160 g) lehűtött, 35 % szírtartalmú tejszín
  • 1 teáskanál (4 g) zselatinpor
  • 1 evőkanál +1 teáskanál (20ml) hideg víz

A díszítéshez:

  • Kakaópor
  • Friss gyümölcsök

Elkészítés:

  1. Először készítsük el az oreo-s alapot. Ehhez törjük apró darabokra a szendvicskekszeket, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, és keverjük el.
  2. Ezután nyomkodjuk a keveréket egy 20 centiméteres, kivajazott, kör alakú tortaformába.
  3. Készítsük el a fekete csokis krémet. Ehhez egy hőálló tálban adjuk hozzá a fél csésze tejszínt a félédes csokihoz, majd helyezzük a tálat éppen forrásban lévő víz fölé. Keverjük el a csokit. Közben adjuk hozzá a hideg vízhez zselatint, és hagyjuk 5-10 percig állni. Ezután tegyük a zselatinos vizet hő fölé, éppen csak addig, amíg jól eloszlik benne, majd töltsük a csokis keverékbe, és az egészet teljesen hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
  4. Verjük fel a megmaradt 2/3 csésze tejszínt, és adjuk a csokis keverékhez.
  5. Öntsük a csoki mousse-t az oreos alapra, és tegyük fagyasztóba 15-20 percre, majd készítsük el ugyanígy a következő réteg krémet.
  6. A következő két réteget ugyanúgy készíthetjük el, ahogyan az elsőt, és mindig hűtsük le kissé az előző réteget, mielőtt ráöntenénk a következőt.
  7. Végezetül tegyük 4 órára a hűtőbe a tortát.
  8. Mielőtt kivennénk, egy éles késsel óvatosan válasszuk el a torta széleit a formától.
  9. Tálalás előtt szórjunk a tetejére kakaóport, esetleg díszítsük friss gyümölcsökkel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés