Menü Bezárás

Epres-mákos túrógombóc

A túrógombóc méltán tartozik sokak kedvenc hagyományos ételei közé, de néha még az ilyen klasszikus desszerteknél is érdemes egy picit újítani, és némi csavarral elkészíteni a jól megszokott ételt. Ez az epres-mákos túrógombóc amellett, hogy a hagyományos változat számtalan remek tulajdonságát is megtartja, ráadásul különösen is izgalmas a gyümölcsös ízvilága és a mák miatt.

Epres túrógombóc

Hozzávalók:

  • ½ kg tehéntúró
  • 120 g búzadara
  • 20 g szobahőmérsékletű vaj
  • ½ citrom reszelt héja
  • 3 tojás
  • 2 csapott ek egész mák
  • 1 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 100 g zsemlemorzsa
  • 70 g vaj

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek