Hirdetés

Gyümölcsös-krémsajtos pite – sütés nélkül

Ez a krémsajtos-extra gyümölcsös pite egészen káprázatosan fest, ráadásul alighanem nagyon ízletes is. A legjobb, hogy még a sütőt sem kell bekapcsolnunk az elkészítéséhez, ami persze főleg nyáron a nagy melegben előnyös…

Gyümölcspite

Hozzávalók (8-10 adaghoz)

  • 10 graham keksz
  • ½ csésze olvasztott vaj
  • 23 dekagramm krémsajt
  • ¼ csésze juharaszirup/méz
  • 1 csésze áfonya
  • 1 csésze szeletelt eper
  • 4 evőkanál víz
  • 2 evőkanál citromlé
  • ¼ csésze cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő

Elkészítés:

  1. Tegyük a kekszeket egy jól záródó zacskóba, majd pedig törjük össze őket.
  2. Az összetört kekszeket töltsük egy közepes tálba, aztán nagyjából keverjük el a kekszmorzsát az olvasztott vajjal.
  3. Helyezzük az így készült „tésztát” egy kb. 23 centiméteres piteformába, és nyomkodjuk le. Ezután tegyük a fagyasztóba.
  4. Egy közepes tálban keverjük össze a krémsajtot és a juharszirupot, amint kész, töltsük a pite tetejére, és tegyük vissza a fagyasztóba.
  5. Közepes hőfokon az eper és áfonya felét melegítsük egy lábasban, adjunk hozzá 2 evőkanál vizet, citromlét és cukrot.
  6. Főzzük kb. 2-4 percig. Ekkor jó esetben láthatjuk, hogy a cukor eloszlott a lábasban, és a gyümölcsök levet kezdenek ereszteni.
  7. Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt és a 2 evőkanál vizet. Adjuk ezt a gyümölcsökhöz, majd főzzük újabb 2 percig. Ezután vegyük le az egészet hűlni (kb 5 percig).
  8. Vegyük elő a pitét, majd helyezzük rá először egyenletesen a megmaradt gyümölcsöket a krémsajtos rétegre.
  9. Ezután töltsük a lehűlt gyümölcsszószt is a pitére, a friss gyümölcsök tetejére.
  10. Az egész végezetül mehet vissza a hűtőbe, 1,5-2 óra elteltével fogyaszthatjuk is.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés