Menü Bezárás

Gyümölcsös palacsinta-batyuk

Egészen egyszerűen elkészíthetőek ezek a rendkívül látványos gyümölcsös palacsinta-batyuk, és bár nem sokban különböznek egy hagyományos gyümölcsös palacsintától, mégis némi változatosságot jelenthet az elkészítésük.

Palacsinta gyümölccsel

Hozzávalók

A tésztához:

  • ½ csésze finomliszt
  • ½ teáskanál só
  • ½ teáskanál cukor
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál olvasztott vaj
  • ⅔ csésze tej

A töltelékhez:

  • 40 dkg kockázott eper
  • 40 dkg feketeszeder
  • 40 dkg áfonya
  • 40 dkg málna
  • 1 csésze tejszínhab

Elkészítés:

  1. Első lépésként készítsük el a palacsintatésztát a hozzávalók alapos elkeverésével egy tálban.
  2. Ezután süssük is meg azokat, egy-egy palacsintához kb. egyharmad csészényi tésztát használva. A kész palacsintákat tegyük félre hűlni.
  3. Ha kissé kihűltek, helyezzük az egyik negyedébe a gyümölcsöket a videón látható módon, majd óvatosan csavarjuk össze egy „batyuvá”. Díszítsük porcukorral, tejszínhabbal, esetleg még több gyümölccsel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek