Menü Bezárás

Egy igazi angol húsvéti édesség: a hot cross bun

A húsvéthoz kötődően minden országnak, vagy legalábbis minden európai országnak megvan a maga hagyományos süteménye. Magyarországon többnyire a húsvéti kalács, esetleg kuglóf, az angoloknál viszont ez a kelt tésztás sütemény tartozik hozzá a húsvéti ünnepléshez. Nem is csoda, hiszen a hot cross bun rendkívül ízletes is amellett, hogy nyilván a rajta lévő kereszttel is kapcsolódik az ünnephez. Ez a recept picit rendhagyó, de annál érdekesebb, hiszen a napjainkban megszokott ízvilággal is harmonizál.

Hot Cross Bun

Hozzávalók (10 darabhoz)

A tésztához:

  •        50 + 200 ml langyos tej
  •        25 g friss élesztő
  •        50 g kristálycukor
  •        500 g finomliszt
  •        1 narancs reszelt héja
  •        1 tk őrölt fahéj
  •        ½ tk őrölt szerecsendió
  •        1 tk őrölt gyömbér
  •        ½ tk só
  •        50 g olvasztott, szobahőm.-re hűtött vaj
  •        1 db szobahőmérsékletű tojás

A töltelékhez:

  •        ½ üveg nutella

A lekenéshez:

  •        1 tojássárgája
  •        1 ev tej

A csíkokra a tetején:

  •        60 ml víz
  •        50 g finomliszt

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek