Hirdetés

Fahéjas-almás batyuk

Aki szereti az almás-fahéjas ételeket, bizonyára ez a nagyon fahéjas almás batyu is elnyeri majd a tetszését. A ropogós tészta, almakockák és a „duplafahéjas” íz ugyanis igazán megnyerő tud lenni! Persze, nem egy diétás édességről van szó, ugyanis olajban sül – de azért néha meg lehet engedni ilyet is…

Fahéjas-almás batyu

Hozzávalók (9-10 darabhoz):

  • 2 db felkockázott alma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál barnacukor
  • 1 és ½ evőkanál fahéj
  • 5 nagy fahéjtekercs (ha nem találunk ilyet a boltban, magunk is elkészíthetjük, ITT látható, hogyan kell)
  • 1 tojás

+ Olaj a sütéshez és fahéjas cukor, amibe forgatjuk végül a batyukat

Elkészítés:

  1. Melegítsünk kb. 120 fokra egy serpenyőben/edényben olajat, mikor elkészültünk az első batyukkal.
  2. Törölgessük szárazra tiszta konyhai törlővel a felkockázott almákat.
  3. Keverjük össze az almakockákat a barnacukorral, fahéjjal és 1 evőkanál liszttel.
  4. Készítsük elő a fahéjtekercseket, vágjuk ketté és nyújtsuk ki őket, majd mindegyiknek a közepébe tegyünk a hozzájuk való öntetből és az almákból is.
  5. Verjünk fel egy tojást, amivel kenjük be a tészta oldalait.
  6. Hajtsuk ketté a tésztát, és villával nyomkodjuk le a széleit.
  7. Az elkészült batyukat tegyük az olajba, és süssük kb. 2 percig, amíg aranybarna nem lesz.
  8. Eztán forgassuk egyesével fahéjas cukorba a megsült batyukat.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés