Menü Bezárás

„Diétabarát” répatortácskák

Ez a recept nem azoknak kedvez, akik valamilyen nagyon édes, habos sütire vágynak, sokkal inkább azoknak, akik egy gyors desszertet szeretnének enni, de igyekeznek azt minél egészségtudatosabban az étrendjükbe illeszteni. A muffinformában készíthető mini répatorták egyébként a krémsajtos krémmel együtt egészen érdekes kombinációt jelentenek!

Répatorták

Hozzávalók

A muffinokhoz:

  • 3 tojás
  • ½ csésze görög joghurt
  • ½ csésze méz/juharszirup
  • ¼ csésze tej
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 2 db répa, lereszelve
  • 1 és ½ csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 és ¾ teáskanál sütőpor
  • 1 és ½ teáskanál őrölt fahéj

Krém a tetejére:

  • 23 dkg krémsajt
  • ¼ csésze juharszirup/méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a tojásokat és a görögjughurtot, majd adjuk hozzá a mézet/juharszirupot, a tejet, illetve a vaníliakivonatot is. Ezután adjuk hozzá és keverjük el alaposan a további hozzávalókat is.
  3. Egy közepes fagyis kanállal, esetleg más kanállal helyezzünk adagokat a tésztából kivajazott muffinformákba.
  4. Süssük 20 percig a tésztát.
  5. A muffinoktetejére a krémet úgy készíthetjük el, hogy először elkeverjük a krémsajtot egy tálban, majd hozzáadjuk a további két összetevőt. Ebből kanalazzunk egy keveset minden muffin tetejére, amikor azok kihűltek.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek