Menü Bezárás

Klasszikus lime-pite

A lime pite a rendkívül izgalmas ízvilágának köszönhetően Amerika egyik kedvenc süteménye. Szerencsére az elkészítése sem kifejezetten nehéz, mindezek tetejébe pedig a desszert maga a zöld krémmel és a tejszínhabbal rendkívül látványos!

Lime pite

Hozzávalók (kb. 8-10 adaghoz)

A tésztához:

  • 200 gramm graham keksz
  • 2 evőkanál (30 g) cukor
  • 5 evőkanál (70 g) olvasztott vaj

A töltelékhez:

  • 4 tojássárgája
  • 1 doboz (397 g) cukrozott sűrített tej
  • 1/2 csésze (120 ml) lime lé
  • 1 evőkanál reszelt lime-héj

A tetejére:

  • 1 csésze (240 g) tejszín
  • 1 evőkanál (10 g) porcukor

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a tésztát. Ehhez először melegítsük elő 180 fokra a sütőt. Egy tálban törjük össze a kekszeket, majd keverjük össze a cukorral és az olvasztott vajjal.
  2. Az így elkészült masszát nyomkodjuk egyenletesen egy 20-23 centiméteres piteforma aljára és oldalára.
  3. Süssük 8-10 percig, majd kb. 15 percig hagyjuk hűlni, mielőtt bármit is csinálnánk vele.
  4. Amíg sül és hűl a tészta, a töltelék elkészítésének is nekiláthatunk. Ehhez egy nagy tálban keverjük össze a tojássárgáját a lime-héjjal, majd keverjük bele a sűrített tejet és a lime lét is.
  5. Az elkészült krémet töltsük a már kihűlt pitetésztába, és süssük újabb 15 percig az egészet.
  6. Ezután hagyjuk teljesen szoba-hőmérsékletűre hűlni a pitét, aztán tegyük több órára, akár egész estére a hűtőbe.
  7. Tálalás előtt verjük fel a tejszínhabot a cukor hozzáadásával.
  8. Egy habzsák segítségével díszítsük tejszínhabbal a pitét.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek