Hirdetés

Krémsajtos banánkenyér

A sajttorta és a banánkenyér ötvözése nem csak látványos, de finom, és viszonylag egyszerűen elkészíthető is, így aztán mindenképpen érdemes lehet kipróbálni azoknak, akik szeretik az ehhez hasonló “hibrid” desszerteket. 🙂

Banánkenyér

Hozzávalók (kb. 10 adaghoz):

A banánkenyérhez:

  • 4 banán
  • 4 evőkanál növényi olaj
  • 1 tojás
  • ½ csésze cukor
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • 1 ½ csésze liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • ¼ teáskanál só
  • 1 teáskanál fahéj

A sajttorta-réteghez:

  • 90 dkg krémsajt
  • ½ csésze cukor
  • 1 evőkanál vaníliakivonat
  • 1 csésze tej
  • 1 evőkanál zselatinpor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Egy nagy tálban törjük össze a banánokat. Adjuk hozzá az olajat, tojást, vaníliakivonatot és cukrot, majd keverjük el.
  3. Az előbbi masszába keverjük bele a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót és fahéjat.
  4. Egy kör alapú, kivajazott tortaformába helyezve süssük 30-40 percig.
  5. Eközben egy másik nagy tálban keverjük el alaposan a krémsajtot, cukrot és a vaníliakivonatot.
  6. A tejet tegyük kb. 2 percre a mikróba, majd adjuk hozzá a zselatinport. Keverjük el kb. 5 perc alatt.
  7. Öntsük a tejes-zselatinos keveréket a sajtkrémes masszára, és keverjük el alaposan.
  8. Végezetül – ha kész a banánkenyér – öntsük a krémsajtot a tetejére, és helyezzük legalább 3 órára a hűtőbe.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés