Hirdetés

Fűszeres keksz lágy kekszkrémmel

Ezek a fűszeres-vajas kekszek már önmagukban is ízletes desszertek lehetnek, de egy egyszerű lépéssel a már elkészültek egy részét izgalmas, lágy krémmé is varázsolhatjuk.

Kekszek

Hozzávalók:

A fűszerkeverékhez:

  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 és ½ teáskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál szegfűszeg
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ¼ teáskanál kardamom
  • ¼ teáskanál fehérbors
  • ¼ teáskanál ánizs

A tésztához:

  • 1 és ½ csésze liszt
  • ¼ teáskanál só
  • ½ teáskanál sütőpor
  • 3 és ½ teáskanál fűszerkeverék
  • ½ csésze vaj
  • ½ csésze barnacukor (sötét színű)
  • ½ csésze cukor
  • 1 tojás

A kekszkrémhez:

  • 20 db apróra tört keksz
  • ⅛ csésze cukrozatlan sűrített tej
  • ¼ csésze cukrozott sűrített tej
  • ¼ csésze vaj

Elkészítés

  1. A fűszerkeverék elkészítéséhez keverjük össze az összes fűszert egy kis tálban.
  2. A kekszek elkészítéséhez egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, sütőport, illetve a korábban elkészített fűszerkeveréket.
  3. Ezután a vajat, cukrot, barnacukrot és tojást keverjük össze egy másik tálban, végezetül pedig alaposan dolgozzuk össze a két tál (a lisztes és a vajas-tojásos) tartalmát.
  4. Vegyük ki a már összedolgozott tésztát, és egy celofánba csomagolva tegyük a fagyasztóba 2-6 órára.
  5. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki, és a videón látható módon szeleteljük fel a tésztát.
  6. Az elkészült szeleteket helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd süssük 175 fokon 12-14 percig. Ezzel a kekszek el is készültek.
  7. A kekszkrém elkészítéséhez pedig csak annyi a dolgunk, hogy alaposan összedolgozzuk a kekszdarabokat, a kétféle sűrített tejet és a vajat.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés