Hirdetés

Így is megmentheted a szikkadt kenyeret: Karamellás-mazsolás kenyérpuding

Az élelmiszer ötöde egy kutatás szerint kárba megy, ráadásul nem csak a környezetet kímélhetjük azzal, ha megfékezzük az élelmiszerek pocsékolását, hanem akár a pénztárcánkon is megláthatjuk ennek eredményét! A szikkadt kenyérnek persze sokféle felhasználását ismerjük, az egyik nagy kedvenc a bundás kenyér (feltehetőleg nem véletlenül nevezik azt franciául “pain perdu”-nek, vagyis “elveszett kenyérnek”, hiszen a másra már nem használható kenyérből is készülhet), de sokan szárítják meg és használják például kenyérmorzsaként az egyébként az étkezésre már nem igazán alkalmas maradék kenyeret. Szerencsére még ennél is többféle módja van a megmaradt kenyér felhasználásának, rögtön itt ez a csodálatos recept, amely a karamellás-mazsolás kenyérpuding elkészítését mutatja be! (Igaz, ez azért nem tartozik a kifejezetten pénztárcabarát szikkadtkenyér-felhasználási formák közé…)

Kenyérpuding

Hozzávalók 4-6 személyre:

  • 5 dkg mazsola
  • 6 cl narancslikőr (vagy rum, whiskey)
  • 14 dkg kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 1 citrom
  • 1 mokkásnanál őrölt fahéj
  • 2 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • 1 csipet só
  • 2 egész tojás + 1 tojássárgája
  • 5 dkg héj nélküli mandula vagy mandulaliszt
  • 1 vaníliarúd
  • 12 dkg szikkadt fehérkenyér, héj nélkül

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés