Hirdetés

„Duplacsokis”, Nutellával töltött cookie

Az egyik legnagyobb amerikai kedvenc egyértelműen a cookie, amelyet nagyon sokféle módon el lehet készíteni a hagyományos csokicseppes és duplacsokis változaton kívül is. Az egyik legjobb azért mégiscsak az, ha finom, krémes Nutellával találjuk szembe magunkat, amikor a kívül roppanós, belül omlós kekszbe harapunk.

Nutellás cookie

Hozzávalók (kb. 12-13 darabhoz)

  • 1/2 csésze (150-180 g) Nutella
  • 1/3 csésze (40 g) cukrozatlan kakaópor
  • 1 csésze (125 g) finomliszt
  • ½ teáskanál (3 g) sütőpor
  • 1/2 teáskanál (3 g) só
  • 1/2 teáskanál (1 g) instant kávé
  • 1/2 csésze (113 g) szoba-hőmérsékletű vaj
  • 1/3 csésze (75 g) barnacukor
  • 1/3 csésze (70 g) cukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
  • 1/3 csésze (60 g) félédes csokicsepp vagy csokidarabok

Elkészítés:

  1. Helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe vagy tálra, majd pedig tegyünk rá 12-13 teáskanál Nutellát egymástól távolabb. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a mélyhűtőbe legalább fél, de akár egy órára is, amíg megszilárdul.
  2. Picivel később melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd helyezzünk sütőpapírt egy tepsire.
  3. Egy tálban keverjük el a lisztet, kakaóport, instant kávét, sót és sütőport. Tegyük félre.
  4. Egymásik tálban keverjük össze a vajat és a kétféle cukrot, aztán adjuk hozzá a tojást és vaníliakivonatot.
  5. Egy fakankánnal vagy fa spatulával keverjük össze a két tál tartalmát, és a csokidarabokat is adjuk hozzá.
  6. A következő lépésként vegyük elő a megszilárdult Nutellacseppeket a hűtőből, a kezünkre tegyünk kevés kakaóport (hogy ne tapadjon hozzá a süti), és formázzunk korongokat a tésztából, majd mindegyikbe tegyünk egy-egy csepp “fagyott” Nutellát. Ha kész, tegyük az előkészített tepsire.
  7. Süssük 10-12 percig, aztán vegyük ki, és tálalás előtt hagyjuk hűlni kb. 5 percig.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés