Menü Bezárás

Málnás sajttorta-falatok

A krémsajtot számtalan módon fel lehet használni, és szinte mindenhogy finom desszertet kapunk végeredményképpen. Ezek az egyszerűen elkészíthető málnás „sajttorta-falatok” is remekül néznek ki, ráadásul nem is egy hétköznapi édességről van szó.

Málnás krémsajt-golyók

Hozzávalók (kb. 20 darabhoz):

  • 300 g szoba-hőmérsékletű krémsajt
  • 1/3 csésze (40 g ) porcukor
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
  • 1/2 csésze (80 g) friss málna
  • 150 g graham keksz
  • 1 csésze (240 g) tejszín

Elkészítés:

  1. Helyezzük a krémsajtot egy tálba, majd keverjük el a vaníliakivonattal és cukorral. Adjuk hozzá a málnát is, és keverjük el alaposa.
  2. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt.
  3. Óvatosan keverjük össze a kettőt ügyelve arra, hogy ne törjük össze a tejszínhabot.
  4. Fedjük le celofánnal, majd tegyük 2-3 órára a fagyasztóba.
  5. Egy jól zárható tasakban törjük össze a kekszeket.
  6. Egy fagyikanállal formázzunk kis „labdákat” a sajtkrémes keverékből, vagy formázzuk őket kézzel.
  7. Az elkészült golyókat forgassuk a keksztörmelékbe, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tálra, és fagyasszuk néhány óráig.
  8. Tálalás előtt hagyjuk kb. 5 percig szobahőmérsékleten a fagyasztóból kivett desszerteket.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek