Hirdetés

Csokimousse-torta

A mennyei csokoládés mousse-nál már csak egyetlen jobb dolog van: a csokoládés mousse alapú sajttorta! Igaz, jó pár alapanyagra szükség van az elkészítéséhez, és nem a legolcsóbb vagy legegyszerűbb finomság, azért alkalomadtán érdemes lehet kipróbálni.

Csokimousse torta

Hozzávalók:

A tésztához

  • 20 db csokis szendvicskeksz (pl. Oreo vagy Pilóta)
  • ¼ csésze barnacukor
  • 7 evőkanál olvasztott vaj

A krémhez

  • 900 gramm krémsajt
  • 115 gramm félédes csoki
  • 1 evőkanál kakaópor (nem cukrozott!)
  • 1½ csésze cukor
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 4 tojás
  • 1 és ½ csésze tejszín
  • ¼ csésze porcukor

A tetejére

  • 450 gramm csokicsepp vagy csoki
  • 2 csésze tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra.
  2. Egy jól zárható zacskóba helyezve törjük össze a kekszeket.
  3. Helyezzük az összetört kekszet egy közepes méretű tálba, majd keverjük össze az olvasztott vajjal és barnacukorral. Ha kész, tegyük egy 20 centiméteres, kerek tortaformába, és egyengessük el. Ezután tegyük a mélyhűtőbe, amíg „megszilárdul”.
  4. Egy nagy tálban keverjük össze az olvasztott csokit, kakaót, krémsajtot és cukrot. Ezután keverjük hozzá a tojásokat és a vaníliakivonatot is, majd keverjük egészen egyenletesre és simára.
  5. Egy másik tálban a tejszínt és a porcukrot keverjük össze, majd verjük fel a tejszínt.
  6. Apró adagonként, óvatosan keverjük össze a tejszínt a krémsajtos keverékkel, közben igyekezzünk megőrizni a tejszín „habos” állagát. Az sem baj, ha nem mindenhol keveredik össze teljesen a két összetevő.
  7. Ha összekevertük, töltsük a tortaformába a krémet is, és egyengessük el. A tortaformát tegyük egy alufólialapra, és részben vegyük is körbe azzal (ahogyan a videón látható). Ezután helyezzük egy nagyobb sütőformába vagy hőálló edénybe, amelynek helyezzünk két papírtörlőt az aljára. Ezután a nagyobb edénybe, a sütőforma köré töltsünk meleg vizet.
  8. Süssük 150 fokon 60-70 percig, de 15-20 percenként ellenőrizzük, és szükség esetén töltsünk még vizet a külső tálba.
  9. Ha megsült, a sütőből kivéve egy éles késsel válasszuk el a sütemény oldalait a sütőformától, de ne vegyük ki addig, amíg le nem hűlt.
  10. A tetejére a krémet úgy készíthetjük el, hogy a csokicseppeket/csokit a felmelegített tejszínnel elkeverjük. Keverjük addig a két összetevőt, amíg egy sima krémet nem kapunk. Ha kész, öntsük a torta tetejére.
  11. Az elkészült tortát fél órára tegyük a fagyasztóba tálalás előtt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés