Menü Bezárás

Így készül a brownie „hasonmása”, a blondie

A brownie-t majdnem mindenki szereti, hiszen nem csak nagyon finom, de egyben rendkívül könnyű elkészíteni. Egy idő után azért unalmassá kezd válni, de szerencsére itt van a blondie, a brownie szőke „ikertesója”, amely ugyanazokkal a jó tulajdonságokkal hódít a konyhákban, viszont amely tökéletes arra, hogy néha picit változatosabb lehessen az elkészített süti.

Blondiek

Hozzávalók (kb. 9 adaghoz):

  • 1/2 csésze (113 g) vaj
  • 2/3 csésze (150 g) barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
  • 1/2 teáskanál (2 g) sütőpor
  • 1/4 teáskanál (1 g) só
  • 1 csésze (125 g) finomliszt
  • 1/3 csésze (60 g) fehér csokicsepp vagy csokidarabok

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy 20 x 20 centiméteres sütőformát/tepsit, és helyezzünk bele sütőpapírt.
  2. Tegyük a vajat egy kis lábasba, és melegítsük közepes lángon, közben kevergessük. Várjuk meg, amíg néhány perc alatt kissé barnássá válik.
  3. Szűrjük a vajat egy nagy tálba, és várjuk meg, amíg szoba-hőmérsékletűre hűl.
  4. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.
  5. Az olvasztott vajba keverjük bele a barnacukrot, majd pedig, amikor már nem forró, a tojásokat és a vaníliakivonatot.
  6. Végül adjuk hozzá és keverjük el benne a lisztes keveréket, és a csokit is. Ezután töltsük a tepsibe, és egyengessük el kissé.
  7. Süssük 20-25 percig, ha kész, hagyjuk hűlni negyed órát, majd szeleteljük, és tálaljuk. Ha szeretnénk, tálalhatunk mellé vaníliafagyit is.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek