Menü Bezárás

Elképesztő svájci csokis rolád!

Vannak sütemények, amelyeknek egészen egyszerűen nem lehet ellenállni, és minden bizonnyal sokak számára ez a krémes-csokis, könnyű és puha kakaós „piskótával” készült svájci rolád is egy éppen ilyen süteményt jelent…!

Csokis piskótatekercs

Hozzávalók (kb. 12 adaghoz):

A piskótához

  • 1/2 csésze (63 g) finomliszt
  • ¼ csésze (30 g) (nem cukrozott) kakaópor
  • 1 teáskanál (4 g) sütőpor
  • 1/2 teáskanál (2 g) só
  • 4 tojás
  • 2/3 csésze (135 g) cukor
  • 1/2 teáskanál (1 g) instant kávé
  • 2 evőkanál (28 g) olaj

A krémhez:

  • 150 g étcsoki
  • 1/2 csésze (120g) tejszín
  • 1 csésze (240 g) hideg tejszín

A dekorációhoz:

  • Kakaópor a behintéséhez
  • 30 g étcsoki
  • 2 evőkanál (30 g) tejszín
  • Esetleg cukor

Elkészítés:

  1. Először melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd vajazzunk ki egy kb 30×40 centiméteres tepsit, és helyezzünk bele sütőpapírt.
  2. Egy közepes tálban keverjük össze a piskótához a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a sót, tegyük félre.
  3. Egy nagy tálban keverjük el alaposan a tojásokat és a cukrot, majd adjuk hozzá és keverjük el az olajat, fokozatosan az instant kávét, és végül a lisztes keveréket is adjuk hozzá úgy, hogy folyamatosan elkeverjük.
  4. Töltsük a tésztát egyenletesen a tepsibe, majd süssük a süteményt 12 percig.
  5. Helyezzünk egy sima felületre megfelelő nagyságú sütőpapírt, és szórjunk rá egyenletesen kakaót (ez a süti tapadását gátolja majd meg), aztán helyezzük erre a süteményt a videón látott módon. Tekerjük fel a süteményt az újabb sütőpapír segítségével, amíg mgé meleg a tészta, végül hagyjuk lehűlni.
  6. Készítsük el a tölteléket is. Helyezzük a csokit és tejszínt egy hőálló tálba, és gőz felett olvasszuk meg a csokit, és keverjük össze őket.
  7. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd keverjük össze óvatosan az olvasztott csokival.
  8. Az összetekert süteményt most tekerjük szét, és kenjük meg egyenletesen a csokis krémmel. Végül tekerjük újból vissza, és tegyük kb. egy órára a hűtőbe.
  9. Tálalás előtt hintsük kakaóval a süteményt, a csokiszószoz pedig egyszerűen olvasszuk fel a csokit, és keverjük össze a tejszínnel, illetve ízlés szerint cukorral, és végezetül habzsákba töltve használhatjuk a dekoráláshoz.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek