Hirdetés

Szuperegyszerű és szuperlátványos „intelligens krémes”

Az intelligens krémes elsősorban azért nagyszerű sütemény, mert éppen olyan látványos, mintha órák alatt készült volna el – pedig nem csak viszonylag rövid idő alatt, de ráadásul nagyon egyszerűen elkészíthetjük! Az íze ugyan nem hasonlít a hagyományos, édes-habos sütikére, és eléggé dominál benne a tojás íze is, de akik szeretik a kevésbé édes desszerteket, bizonyára értékelni fogják.

Intelligens krémes

Hozzávalók (kb. 9 szelethez)

  • 4 tojás
  • ½ csésze (113 g) szoba-hőmérsékletű vaj
  • 2/3 csésze (135g) cukor
  • 2 teáskanál (10 g) vaníliakivonat
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 csésze (125 g) finomliszt
  • 2 csésze (500 ml) tej

+ édes tejszínhab a tálaláshoz és citromszeletek

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra. Vajazzunk ki egy 20*20 centiméteres sütőformát/tepsit és béleljük sütőpapírral úgy, hogy két oldalán a papír túlérjen a szélein (hogy így ennél fogva később kiemelhessük a sütit).
  2. Válasszuk szét a tojások sárgáját és fehérjét. A sárgáját keverjük el a cukorral, vajjal, vaníliakivonattal és citromhéjjal. Adjuk hozzá a lisztet is, és keverjük el. Végezetül töltsük a keverékbe a tejet is, és keverjük az egészen simára.
  3. Egy másik tálban verjük fel a tojás fehérjét, majd a kettőt óvatosan keverjük össze.
  4. A keveréket töltsük a sütőformába/tepsibe, majd süssük kb. 80-90 percig, amíg világosbarna színt nem kap a süti. Mielőtt kivennénk a formából, hagyjuk teljesen kihűlni, később pedig tegyük a hűtőbe néhány órára.
  5. Végezetül vágjuk szeletekre a süteményt, majd a tetejét díszítsük tejszínhabbal, citromszeletekkel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés