Hirdetés

Almás-zabpelyhes palacsinta

A különböző palacsinták igazán népszerű és rendkívüli finom reggelik lehetnek, viszont néha itt sem árt a változatosság. Arra az esetre, ha a hagyományos változatok mellett valami gyümölcsösebbet és szokatlanabbat is kipróbálnánk, az alábbi recept hasznos segítség lehet.

Almás palacsinta

Hozzávalók (kb. 8 palacsintához)

Zabpelyhes morzsa:

  • 1/4 csésze barnacukor
  • ¼ csésze liszt
  • 1/4 csésze zabpehely
  • 3 evőkanál (45g) vaj
  • 1/2 teáskanál fahéj

Palacsintatészta:

  • 1 és 1/4 csésze liszt
  • 1 evőkanál cukor
  • 1/2 teáskanál só
  • 1 és 1/2 tsp sütőpor
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/4 teáskanál szerecsendió
  • 1 tojás
  • 1 csésze tej
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csésze megpucolt és felkockázott alma (kb egy nagy almából)

Elkészítés:

  1. Először készítsük el a zabpelyhet. Egy nagy tálban keverjük össze a cukrot, lisztet, zabpelyhet és fahéjat. Ezután keverjük el benne a vajat. Tegyük félre az egészet.
  2. Ezután nekiláthatunk a palacsintatésztának. Egy tálban keverjük össze a cukrot, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. Adjuk hozzá a tojást, tejet és olajat is, majd keverjük simára.
  3. Hámozzuk meg és vágjuk apró kockákra az almák, majd az almakockákat keverjük el a palacsintatésztában.
  4. Közepes hőfokon kezdjük kisütni a palacsintákat, egy-egy palacsintához kb. negyed csésze tésztát felhasználva. Helyezzünk minde palacsintára a zabpelyhes keverékből kb. 2 evőkanálnyit, süssük őket kb. kétszer 2-3 percig.
  5. Az elkészült palacsintákat ízlés szerint mézzel, tejszínnel ízesíthetjük.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés