Hirdetés

Krémes-csokis brownie

Nehéz megmondani, hogy ez valójában egy brownie vagy egy sajttorta – valójában a kettő keveréke, egy kis csokis párizsi krémmel megbolondítva. Az biztos, hogy elég hosszú idő alatt készül el a sok sütés-hűtés miatt, de egyébként nem túl bonyolult az elkészítése.

Brownie-sajttorta

Hozzávalók (10-12 adaghoz)

Az alaphoz:

  • 1 doboz brownie por (a dobozon olvasható módon elkészítve)
  • 680 gramm krémsajt
  • ¾ csésze cukor
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • 450 gramm csokicsepp vagy csoki
  • 2 csésze tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Készítsük el a brownie tésztát, és helyezzük egy kerek, kivajazott sütőformába. Süssük kb. 20-25 percig.
  3. Eközben alaposan keverjük össze krémsajtot és cukrot, majd adjuk hozzá az előzőleg felvert tojásokat és a vaníliát, aztán keverjük el újból.
  4. Vegyük ki a brownie-kat, és csökkentsük 165 fokra a sütő hőmérsékletét.
  5. Helyezzük a brownie alapra a krémsajtos masszát, és tegyük az egészet a sütőbe, ahol kb. 50 percig süssük.
  6. Vegyük ki a sütit, és ha kissé lehűlt, tegyük a hűtőbe 4 órára, vagy egész estére.
  7. Ezután melegítsük forrás közeli állapotig a tejszínt, majd tegyük bele a csokit.
  8. Keverjük, amíg elolvad a csoki.
  9. Az egészet hagyjuk 10-15 percig pihenni.
  10. A brownie-t tegyük egy rácsra egy tepsi felett.
  11. Körkörös mozdulattal (a videón látható módon) öntsük a süti tetejére a csokis öntetet.
  12. Hagyjuk hűlni fél óráig, majd tálaljuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés