WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4818) ORDER BY t.name ASC

Csokis-ír krémlikőrös cupcake | tejbepapi
Menü Bezárás

Csokis-ír krémlikőrös cupcake


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A cupcake-ekben az az igazán jó, hogy bár elég egyszerű elkészíteni őket, mégis igazán látványosak tudnak lenni. A csokoládés alaphoz pedig különösen érdekes pluszt jelent az ír krémlikőrös ízesítés is!

Csokis cupcake

Hozzávalók (kb. 12 darabhoz)

A muffin alaphoz:

  • 3/4 csésze (95 g) finomliszt
  • 1/3 csésze (40 g) kakaópor (cukrozatlan)
  • 1/2 teáskanál (2 g) só
  • ½ teáskanál (2 g) sütőpor
  • ¼ teáskanál instant kávé
  • 1/3 csésze (75 g) sózatlan vaj
  • 2/3 csésze (135 g) cukor
  • 3 tojás
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
  • 2/3 csésze (150 g) tejföl
  • 80 g olvasztott csoki

Az ír krémhez

  • 250 g szoba-hőmérsékletű krémsajt
  • 1/2 csésze (60 g) porcukor
  • 3 evőkanál (40 ml) Baileys ír krémlikőr
  • 2/3 csésze (200 g) 35 százalék zsírtartalmú tejszín

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, közben helyezzünk muffinpapírt a muffinformákba.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a lisztet, kakaóport, instant kávét, sütőport és sót.
  3. Egy másik tálban keverjük össze a vajat és a cukrot, amíg krémes állagú nem lesz. Ezután egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vaníliakivonatot is. Keverjük össze.
  4. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá a cukrot és a tejfölt a keverékhez.
  5. Az olvasztott csokit is adjuk hozzá a keverékhez.
  6. Helyezzük az elkészült tésztát a formákba úgy, hogy kb. háromnegyedükig legyenek tele.
  7. Süssük kb. 18-20 percig.
  8. Hagyjuk hűlni őket kb. öt percig a formában, majd kiszedve, szobahőmérsékleten.
  9. Az ír krém elkészítéséhez először keverjük el a krémsajtot és porcukrot, majd adjuk hozzá a Baileys-t. Egy másik tálban verjük fel a tejszínt, majd a kettőt keverjük össze óvatosan.
  10. Habzacskóba helyezve kezdjük a muffinok tetejére adagolni a krémet.
  11. Lehetőleg minél hamarabb tálaljuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_638b_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (286, 701, 815, 1358, 2675, 2866, 3920, 4853, 6398) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek