Menü Bezárás

Narancsos csokitorta – liszt nélkül

Bár sokan úgy vélik, hogy liszt nélkül nem lehet izgalmas süteményt készíteni, ez valójában nem igaz. Meglehet, ebben a csokis-narancsos tortában van cukor és tejszín is, így diétásnak nem igazán mondható, de liszt mindenesetre nincs benne, és igazán különleges az íze is. 

Narancsos csokitorta

Hozzávalók (8-12 adaghoz)

A tortához

  • 230 gramm, kis darabokra tört/vágott fekete csoki
  • 6 evőkanál (nem sózott) vaj, kockákra vágva
  • 6 tojás sárgája
  • 2 evőkanál narancshéj-reszelék
  • 6 tojásfehérje
  • ½ csésze cukor

A narancsos tejszínhabhoz:

  • 1 csésze tejszín
  • 1 teáskanál narancskivonat
  • 2 evőkanál porcukor

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 136 fokra, majd vajazzunk ki egy kb. 23 centiméteres sütőformát.
  2. Egy nagy tálba helyezzük bele a csokit és a vajat, majd mikróban melegítsük meg őket, közben pedig időnként kevergessük, hogy ne égjen meg a csoki. Ezután néhány percre tegyük félre hűlni.
  3. Adjuk hozzá a tojások sárgáját és a narancshéjat a csokis masszához, keverjük el.
  4. Egy másik tálban verjük fel a tojásfehérjét, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot.
  5. Óvatosan keverjük a tojásfehérjés keverék egynegyedét a csokis masszába, majd később a maradékot is.
  6. Öntsük bele a kivajazott sütőformába az így kapott keveréket, és süssük kb. 45-50 percig.
  7. A narancsos tejszínhab elkészítéséhez verjük fel a tejszínhabot a porcukorral ls narancskivonattal.
  8. A tálaláshoz a sütiszeletekre helyezzünk egy-egy adag narancsos tejszín-gombócot, majd díszítsük narancshéj-reszelékkel.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek