Hirdetés

Házi Twix szelet

Az egyik legnépszerűbb csokoládés édesség ihlette ezt a csodás karamelles-csokis szeletet, amely ugyan cseppet sem nevezhető diétásnak, ínycsiklandónak viszont annál inkább!

Házi Twix szeletek

Hozzávalók (kb. 18 szelethez)

A „keksz” alaphoz:

  • 1/2 csésze (113 g) szoba-hőmérsékletű vaj
  • 2 evőkanál (30 g) cukor
  • 1 és 1/4 csésze (160 g) finomliszt
  • Egy csipet só

A karamellkrémhez:

  • 1 doboz (397 g) sűrített tej
  • 3 evőkanál (45 g) vaj
  • 1/4 csésze (50 g) barnacukor
  • 1/2 teáskanál (3 g) só
  • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat

A csokis bevonathoz:

  • 200 g csoki
  • 2 evőkanál (28 g) vaj

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt.
  2. Vajazzunk ki egy 20*20 centiméteres, négyszög alakú tepsit vagy sütőformát, majd béleljük sütőpapírral úgy, hogy részben kilógjon a papír. (Erre azért van szükség, hogy később ennél fogva kivehessük a sütit.)
  3. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat, cukrot, sót, majd keverjük világosra és kissé habosra.
  4. Adjuk hozzá a lisztet, dolgozzuk össze.
  5. Az így keletkezett masszát nyomkodjuk a tepsi aljára egy kanál hátsó oldalával, és süssük 20 percig. Ezután vegyük ki, és hagyjuk kicsit hűlni.
  6. A karamell elkészítéséhez helyezzük az összetevőket egy lábasba, és alacsony-közepes hőfokon, folyamatosan kevergetve melegítsük. Forrás után 5 percig hagyjuk a tűz felett, közben továbbra is kevergessük.
  7. Öntsük rá a „keksz” alapra, és tegyük vissza a sütőbe 12-15 percig sülni (180 fokon). Ezután újból hagyjuk hűlni.
  8. Olvasszuk fel a csokit és a vajat, majd vonjuk be a csokis masszával a sütemény felső részét.
  9. Tegyük kb. 30 percig a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés