Hirdetés

Klasszikus császármorzsa

A császármorzsa egy igazi klasszikus édesség, amit ráadásul a többség szeret és szívesen fogyaszt szinte bármikor. Bár a receptek (és az édesség megnevezései) némileg eltérőek lehetnek, alább egy olyan változat ismerhető meg, amelyből ki lehet indulni akkor is, ha most készítenénk először a desszertet.
Császármorzsa

Hozzávalók:

  • 10 evőkanál búzadara
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 6 evőkanál cukor
  • Diónyi vaj
  • 2,5 dl tej
  • 1 marék aszalt meggy, vagy mazsola (mindkettő opcionális)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • csipet só
  • 1 nagy citrom lereszelt héja
  • 1 adag vaj (kenésnek a serpenyőbe)
  • Jó minőségű lekvár, bármilyen gyümölcsből (általában barackból)

Az elkészítés módja a videón látható:

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés