Menü Bezárás

Csokis-mogyoróvajas sajttorta

Ennek a krémes, csokoládés-mogyoróvajas sajttortának a különlegessége, hogy nem is kell bekapcsolunk a sütőt az elkészítéséhez – hiszen sütés nélkül is elkészíthető. A mogyoróvaj és csokoládé sokak kedvence, a krémes sajttorták pedig szintén igazán ellenállhatatlanok, így akár vendégváró fogásnak is megállja a helyét ez a sajttorta. Vendégségbe viszont azért nem érdemes vinni, mert hűtés után hamar kell tálalni, hogy megmaradjon a kellemes állaga.

Sajttorta

Hozzávalók (8-10 szelethez):

  • 10 db. (nagy) graham keksz
  • 7 evőkanál olvasztott vaj.
  • 68 dkg krémsajt
  • 1½ csésze porcukor
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 ½ csésze olvasztott csokicsepp vagy csoki
  • 2 csésze olvasztott mogyoróvaj
  • Újabb 1 csésze porcukor

Elkészítés:

  1. Helyezzük a kekszeket egy jól zárható zacskóba, és törjük kis darabokra.
  2. Töltsük egy tálba az összetört kekszet, majd keverjük el az olvasztott vajjal.
  3. Egyengessük el egy közel 23 centiméteres, kör alakú tortaforma alján a kekszes masszát, majd tegyük a hűtőbe.
  4. Egy nagy tálban keverjük el a krémsajtot, amíg egyenletes nem lesz.
  5. Adjuk a krémsajthoz a másfél csésze porcukrot és a vanília kivonatot, majd keverjük el csomómentesen.
  6. Az olvasztott csoki hozzáadását követően keverjük el újból.
  7. Öntsük a keveréket a kekszes alapra, majd egyengessük el. Ezután tegyük vissza a hűtőbe.
  8. Egy nagy tálban keverjük össze a mogyoróvajat a második adag (1 csésze) porcukorral.
  9. Öntsük a mogyoróvajas keveréket is a sajttorta tetejére, és egyengessük el.
  10. Tegyük a hűtőre több (2-4) órára.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek