Hirdetés

Gyümölcsös-ropogós reggeli

Ez az almás-tőzegáfonyás-zabos finomság akár egy egészséges reggelinek is tökéletes (főleg akkor, ha a tálaláshoz a vaníliafagyit elhagyjuk). Emellett ráadásul egyáltalán nem bonyolult az elkészítése, bár természetesen tovább tart, mint a hagyományos reggeli szendvicsek „összedobása”, de például hétvégén talán lehet rá időt szakítani.

Almás csemege

Hozzávalók (8 adaghoz)

Gyümölcsös „töltelékhez”:

  • 5 felkockázott alma
  • Fél citrom leve
  • Másfél csésze tőzegáfonya (esetleg más, fanyarabb gyümölcs)
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 3 teáskanál cukor
  • Negyed csésze juharszirup, vagy méz
  • 1 teáskanál fahéj

A tetejére:

  • 1 csésze zabpehely
  • Egyharmad csésze (barna)cukor
  • 3 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál vaj
  • Fél teáskanál só

+ Esetleg fagyi a tálaláshoz

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a gyümölcsös „tölteléket”.
  3. Mindezt helyezzük egy kb. 33×23 centiméteres tepsibe/sütőformába, és süssük 30 percig.
  4. Egy másik tálban keverjük össze a többi összetevőt.
  5. Osszuk el a gyümölcsök tetején a zabot, és süsük újabb kb. 15 percig, amíg szép barna nem lesz a zab.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés