Menü Bezárás

Mogyoróvajas falatok – sütés nélkül!

Bár a mogyoróvaj felénk továbbra is különlegességnek számít, azért már többfelé lehet kapni. Ezekért a tetszetős csokis-mogyoróvajas falatkákért pedig lehetőség szerint tényleg megéri beszerezni egy üveg mogyoróvajat, mert nem csak rendkívül egyszerű az elkészítésük, de nagyon különlegesek is.

Mogyoróvajas golyó

Hozzávalók (40-50 darabhoz):

  • ½ csésze puha, sós vaj
  • 2 csésze (nem darabos) mogyoróvaj
  • 3 csésze porcukor
  • 3 csésze puffasztott rizs
  • 2 csésze csokicsepp vagy ennek megfelelő mennyiségű csoki (lehetőleg fekete)

Elkészítés:

  1. Egy nagy, mikróba tehető tálba tegyük bele a vajat és mogyoróvajat, majd helyezzük 1 percre a mikrohullámú sütőbe. Ezután a keverjük el egyenletesen, és újabb 20 másodpercre tegyük vissza a mikróba.
  2. Adjuk hozzá a vajas keverékhez a porcukrot és puffasztott riszt, majd keverjük el alaposan.
  3. Készítsünk kis golyókat a keverékből, majd tegyük kb. 15 percre a mélyhűtőbe.
  4. A 15 perc leteltével egy kisebb, „mikróbiztos” tálban olvasszuk fel a csokit. Ez kb. 60-75 másodperces melegítés alatt történik meg, eközben nagyjából kétszer keverjük el a csokit, hogy egyenletesen olvadjon el.
  5. Forgassuk meg a golyókat a csokiban, majd ha elkészültünk minddel, tegyük a hűtőbe.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek