Hirdetés

Áfonyás-banános „kenyér”

Néha valami nagyon egyszerű süteményre vágyunk csak, amit jólesően majszolhatunk a kávé, vagy tea mellé a hétköznapokon. Az áfonyás-banános kevert süti tökéletesen megfelelhet ezen várakozásainknak, hiszen nem kell hozzá sok edényt összekoszolni (és így sokat mosogatni sem), ráadásul nem is bonyolult az elkészítése.

Áfonyás-banános kenyér

Hozzávalók:

  • 3 banán
  • 2 tojás
  • ½ csésze natúr görög joghurt
  • ⅓ csésze méz
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 ½ csésze finomliszt
  • 1 csésze áfonya

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő 180 fokra a sütőt.
  2. Egy közepes tálban törjük össze a banánokat, majd ebbe keverjük bele a tojásokat, a joghurtot, a vaníliakivonatot, valamint a sütőport.
  3. A lisztet is adjuk a keverékhez
  4. Óvatosan keverjük bele az áfonyát a tésztába!
  5. Helyezzük sütőformába a tésztát,majd süssük 50 percig.
  6. Hagyjuk hűlni 15 percet, és tálaljuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés