Hirdetés

Mennyei mogyorókrémes-csokis süti

Ez egy igazán „amerikai” sütemény, ami a mályvacukortól a Nutellán (vagy más csokis mogyorókrémen) keresztül a csokiig tartalmazza mindazt, amiért az Egyesült Államokban bolondulnak az emberek. Bár korántsem diétás édesség, azért érdemes lehet kipróbálni, ha valaki kedveli az amerikai desszerteket.

Csokis mogyorókrémes s'more

Hozzávalók (9-12 adaghoz):

A tésztához:

  • ½ csésze puha vaj
  • ¼ csésze barnacukor
  • 1 tojás
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • 1 ⅓ csésze liszt
  • ¾ csésze apróra tört graham-keksz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • ¼ teáskanál só

Egyéb:

  • ¼ csésze csokis mogyorókrém (pl. Nutella)
  • 1 tábla fekete csoki
  • 1 csésze mályvacukor-krém

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra.
  2. Egy nagy tálban keverjük össze a vajat és a barnacukrot.
  3. Adjuk hozzá a tojást és a vaníliakivonatot, mixerrel dolgozzuk el kb. 2 perc alatt.
  4. A további hozzávalókat is dolgozzuk el, ezt már kézzel.
  5. Osszuk ketté a tésztát, az egyik felét egyengessük el a tepsi alján. Ügyeljünk arra, hogy ne maradjon sehol hézag!
  6. A tepsi alján lévő tésztára egyenletesen kenjünk mogyorókrémet, majd a mogyorókrémes réteg tetejére helyezzük rá a darabokra tört étcsokit. Végül helyezzük rá a mályvacukor-krémet.
  7. A maradék tésztát osszuk el viszonylag egyenletesen a sütemény tetején.
  8. Süssük 35 percig, amíg a teteje aranybarnára vált.
  9. Felszeletelve tálaljuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés