Menü Bezárás

Fahéjascsiga–kenyér felturbózva!

A fahájas csiga már önmagában is egy szuper finom desszert, hát még akkor, ha egy kis krémsajtos trükkel az egészet megbolondítjuk…!

Fahéjas csiga-kalács

Hozzávalók:

  • 230 gramm krémsajt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál fahéj
  • 8 darab „nyers” fahéjas csiga (mivel nálunk nem igazán lehet előre elkészítve kapni, így valószínűleg ezt is nekünk kell megcsinálni – a recept ITT olvasható)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 160 Celsius-fokra.
  2. Keverjük össze egy tálban a krémsajtot, a cukrot és a fahéjat.
  3. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a csigákat, és kenjük meg a sajtkrémmel őket.
  4. Ezután vágjuk ketté a csigákat, és helyezzük őket egymás tetejére.
  5. Helyezzünk sütőpapírt egy kenyérsütő formába, és tegyük bele egymáshoz szorosan a kis, félbevágott csiga-párokat.
  6. Takarjuk le a sütőformát, és süssük a csigákat 70 percig, majd a fólia levételével újabb 10 percig.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek