Menü Bezárás

Tiramisu-csoki mousse

Nagyon kávés, nagyon csokis és nagyon krémes – kell ennél finomabb desszert? A tiramisu-csoki mousse nem csak rendkívül látványos, de bizony a kedvenc ízeink felvonultatásával nagyon népszerű is lehet.

Tiramisu-csoki mousse

Hozzávalók (kb. 8 adaghoz):

A krémhez:

  • 1 csomag nem ízesített zselatin
  • 3 evőkanál főzött eszpresszó, hidegen
  • 1 teáskanál hideg rum
  • 1/3 csésze (forrásban lévő) víz
  • 1 csésze cukor
  • 2/3 csésze fekete csoki vagy kakaópor
  • 2 csésze hideg tejszín
  • 2 teáskanál vaníliakivonat

A tetejére:

  • 240 ml tejszín
  • 240 ml mascarpone sajt
  • 4 evőkanál porcukor

+ 36 db csokis „szendvicskeksz”, pl. Oreo vagy Pilóta, összetörve – az aljára

Elkészítés:

  1. Törjük össze a kekszeket egy zacskóban, majd tegyük félre.
  2. Keverjük össze egy tálban a hideg kávét és a rumot, majd a zselatin belekeverése után hagyjuk 2 percet pihenni.
  3. Adjuk hozzá az egyharmad csésze, forrásban lévő vizet, majd keverjük addig, amíg teljesen el nem oldódik benne a zselatin.
  4. Keverjük össze egy nagy tálban a cukrot és a kakaót.
  5. Adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliát, és keverjük össze egy kézi mixer segítségével.
  6. Ezt követően öntsük bele a zselatinos keveréket, és keverjük el alaposan.
  7. A kis tálakba vagy poharakba tegyünk nagyjából 1,3 centiméteres vastagságban az összetört kekszekből, majd pedig öntsünk rá a csokis krémből. Aztán tegyük fél órára a hűtőbe.
  8. Amíg a krém hűl, verjük fel a tejszínhabot, és adjuk hozzá a mascarponét és a cukrot. A kézi mixerrel dolgozzuk egybe.
  9. Végezetül tegyünk némi habot a csokis krém tetejére, és egy kis kakaóporral díszítsük!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek