Hirdetés

Aszalt gyümölcsös biscotti a reggeli teához

Az aszalt gyümölcsös biscotti remek választás lehet a reggeli vagy délutáni teához, illetve a kávé mellé. Emellett akár karácsonyra is elkészíthetjük valakinek kisebb „gasztroajándékként”, vagy az ajándék mellé, hiszen nem csak mutatós, de ízletes is.

Aszalt gyümölcsös biscotti

Hozzávalók, nagyjából 25 biscottihoz:

  • 110 gramm szoba-hőmérsékletű vaj,
  • Fél csésze, kb. 100 gramm cukor,
  • 2 tojás
  • 1 és fél teáskanál sütőpor,
  • Apróra reszelt citromhéj (1 egész citrom héja)
  • 1 teáskanál (5 gramm) vaníliakivonat
  • 1 csésze vegyes aszalt gyümölcs (pl. vörösáfonya, szilva, sárgabarack, mazsola)
  • 1 és negyed csésze (kb. 160 gramm) finomliszt
  • Fél csésze (kb. 50 gramm) dió, mogyoró vagy földimogyoró (elhagyható)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra, majd helyezzünk sütőpapírt egy tepsibe.
  2. Egy közepes méretű tálban keverjük krémesre a vajat és a cukrot, majd adjuk hozzá a tojásokat, a citromhéjat, és a vanília kivonatot. Keverjük össze.
  3. Adjuk hozzá a sütőport és a lisztet, és keverjük el alaposan. Ezt követően keverjük bele az aszalt gyümölcsöket is.
  4. Helyezzük a tésztát a tepsibe úgy, hogy két kisebb „hengert” formáljon.
  5. Süssük nagyjából 25 percig, majd a sütőből kivéve hagyjuk 30 percig kissé hűlni. Ezt követően vágjuk nagyjából 1,5 centiméteres szeletekre. Ekkor helyezzük vissza a kis szeleteket a tepsire, és újabb 15-17 percig süssük, amíg aranybarnára nem változnak.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés