WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4337) ORDER BY t.name ASC

Elegáns és egyszerű karamelles-csokis trüffelek | tejbepapi
Menü Bezárás

Elegáns és egyszerű karamelles-csokis trüffelek


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A trüffelek igazán elegáns desszertek lehetnek a karácsonyi asztalon, ráadásul alább egy egészen kellemes, csokis-karamelles, és éppen egy picit sós trüffel elkészítése ismerhető meg.

Csokis karamelles trüffelek

Hozzávalók (nagyjából 25 trüffelhez):

 • 3/4 csésze (150 g) cukor
 • 1/2 csésze (120 g) tejszín
 • 200 g fekete csokoládé, kockákra törve/vágva
 • 1/2 teáskanál (3 g) só
 • 1 teáskanál (5 g) vaníliakivonat
 • 1 1/2 evőkanál (15 g) zúzott kakaóbab (elhagyható)

+ kakaópor vagy reszelt csoki, amibe az elkészült golyókat forgatjuk.

Elkészítés:

 1.  Helyezzük a cukrot egy edénybe, és folyamatos kevergetés mellett alacsony hőfokon melegítsük addig, amíg el nem olvad az összes cukor, és karamellszínűre nem válik.
 2. Vegyük le az edényt a tűzről, és adjuk a karamellhez a tejszínt – a buborékoktól pedig ne ijedjünk meg.
 3. Ezután melegítsük újabb 1-2 percig, amíg selymes állagot nem kap az egész. Ha ezzel megvagyunk, vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a vaníliakivonatot, a sót és a csokit, és keverjük el egyenletesen. A kakaóbabot is ekkor keverjük bele, ha használunk.
 4. Helyezzük a keveréket egy tálba, és hagyjuk szoba-hőmérsékletűre hűlni.
 5. Ha lehűlt kissé, tegyük a hűtőbe két órára, majd a masszából készítsünk kis golyókat. Ehhez egy teáskanállal nagyjából 3 centiméteres „darabokat” mérjünk ki, amelyeket kissé olajozott kézzel tökéletesíthetünk golyóbisokká.
 6. Az elkészült trüffelgolyókat forgassuk a csokireszelékbe vagy kakaóporba, majd legalább fél óráig tegyük hűtőbe a tálalás előtt.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (183, 635, 782, 1037, 2399, 3370, 3875, 4592, 6753) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek