Menü Bezárás

Ki gondolta volna? A tyúkok rajonganak a xilofonokért!

A felvételeken látható tyúkokat nagyon érdeklik a xilofonok, akad olyan állat is, amelyet az egyszerű kis játékhangszer által kiadott hang olyannyira megbabonáz, hogy lényegében elmozdulni sincs kedve.

Tyúkok xilofonoznak

A háziállatok számára is fontos, hogy a környezetükben találjanak olyan dolgokat, amelyek leköthetik a figyelmüket, vagy amivel elfoglalják magukat. Ennek hiányában a tyúkok esetében például sok baromfitartó rémálma, a csipkedés és egymás tollának kitépése jelenik meg a tyúkok között – pedig szó sincs róla, hogy a tyúkok „agresszívak” lennének, csak éppen a gazdájuk nem biztosít számukra olyan feltételeket, amelyek megfelelnének a faj igényeinek…


A felelős állattartók olyan apróságokkal is érdekesebbé tehetik az állatok környezetét, amilyen például a videókon látható xilofon. Már, ha éppen az adott tyúkot ez leköti.

Akadt olyan zongoraművész is, aki úgy döntött, hogy engedi kibontakozni kedvenc tyúkjának művészi hajlamait, és ahhoz írt zenét, ahogyan az állat az élelem megszerzésének érdekében a zongora billentyűit „kopogtatja”.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek