Menü Bezárás

Ízletes fahéjas csiga, a karácsonyra hangolódáshoz (is)

A fahéj íze és illata egyaránt igazán télies hangulatot idézhetnek fel bennünk, így aztán ez a fűszer tökéletesen alkalmas arra, hogy a karácsonyra hangolódjunk a segítségével. Az alább megtekinthető videón azt láthatjuk, hogy hogyan készül az igazi, „amerikai stílusú” fahéjas csiga. Ami egyébként szinte egészen olyan, mint a felénk is ismert változat, és legalább olyan finom is! A kelt tésztás sütemény vendégvárónak, de akár (ha előre elkészítjük) akár a gyerekek számára reggelinek is tökéletesen alkalmas lehet. 

Fincsi fahéjas csiga

Hozzávalók:

A csigákhoz:

  • 450 g liszt
  • 200 g barna cukor
  • 100 g kristálycukor
  • 80 g olvasztott vaj
  • 40 g friss élesztő
  • 55 g puha vaj
  • 3 ek. őrölt fahéj
  • 1,6 dl langyos tej
  • 2 db tojás
  • 1 csipet só

A mázhoz:

  • 90 g mascarpone
  • 50 g porcukor
  • 3 ek. tej

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek