Hirdetés

Olcsó és egyszerű almás finomság

Ennek az édességnek akár hétköznap is nekiláthatunk, mert elég hamar elkészül, és nem is túl „fárasztó” az elkészítése. Viszont nagyon jól tud esni már csak azért is, mert forró és almás – és édes! 🙂 Ráadásul remek ötlet arra az esetre is, ha nem szeretnénk kidobni a szikkadt kenyeret, például azért, mert környezettudatosan szeretnénk élni, vagy mert spórolni akarunk.

Almafelfújt

Hozzávalók:

Az almához:

  • 100 gramm barnacukor
  • 100 gramm vaj
  • 6 felszeletelt alma

A kenyeres „tésztához:

  • Egy fél kenyér (kb. 400 gramm), kis kockákra vágva
  • 200 ml tejszín
  • 200 ml tej
  • 2 tojás

(+ Igény szerint vaníliafagyi a tálaláshoz)

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  2. Készítsük el a karamellöntetet úgy, hogy a barnacukrot és a vajat egy magas falú serpenyőben vagy egy lábasban összekeverjük és alacsony hőfokon forrásig melegítsük.
  3. Ha a karamellöntetben megjelennek a „buborékok”, adjuk hozzá az almát, és folyamatos kevergetés mellett éppen csak addig hagyjuk benne az almaszeleteket, amíg azok picit megpuhulnak.
  4. Az almaszeletek kb. felét helyezzük egy sütőbe helyezhető tál aljára, majd tegyünk rá kenyérkockákat.
  5. A kenyérkockák tetejére helyezzünk rá a maradék almaszeleteket, és tegyük félre a megmaradt karamellszószt.
  6. Keverjük össze a tejszínt, tejet és a tojásokat, majd az egészet öntsük rá az almaszeletekre és a kenyérre.
  7. Süssük egy óráig.
  8. Ha elkészült, melegítsük fel újból a karamellt, és „öntetként” használva öntsük a kenyérfelfújt tetejére. Igény szerint vaníliafagylalttal tálalhatjuk az elkészült fogást.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés