Hirdetés

Egészséges és fincsi sütés nélküli „brownie”

Időnként nem elég, hogy finomat szeretnénk enni, de igyekszünk egyben egészséges ételeket választani. Ezzel a sütivel annyit legalábbis elérünk, hogy a fehér búza finomliszt helyett egészséges magvak, illetve datolya és kakaó adják a sütemény alapját.

Egészséges paleo brownie sütemény recept

Hozzávalók (kb. 16 szelethez):

A tésztához

  • 2 és 1/2 csésze (400 g) kimagozott datolya
  • 1 és 1/2 csésze (150 g) dióbél
  • 1/2 csésze (60 g) cukrozatlan kakaópor
  • 2 evőkanál (20 g) tört kakaóbab, elhagyható
  • 1 és 1/2 teáskanál (7 g) vaníliakivonat
  • 1 evőkanál (15 g) olvasztott kókuszolaj
  • 1/4 teáskanál (2 g) só

A tetejéhez

  • 1/4 csésze (30 g) cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 csésze (80 g) méz
  • 2 evőkanál (30 g) olvasztott kókuszolaj
  • 1/2 teáskanál (2.5 g) vaníliakivonat

Elkészítés:

  1. Helyezzük a diót, a datolyát, a kakaóport, a vaníliakivonatot, a kókuszolajat és a sót a robotgépbe, majd dolgozzuk össze az alapanyagokat, amíg egy homogén masszát kapunk.
  2. Vékonyan vajazzunk ki egy 20×20 centiméteres, négyzet alapú tepsit, majd helyezzünk bele sütőpapírt úgy, hogy annak szélei kiemelkedjenek, hogy így később az egész süteményt egyben ki tudjuk emelni a segítségével.
  3. Helyezzük bele a tepsibe a masszát, és egy nedves kanál hátoldalával egyengessük el.
  4. Készítsük el a tetejére a krémet! Egy kisebb tálban keverjük el a kakaót és a mézet, valamint a kókuszolajat és a vaníliakivonatot.
  5. Ha kész, helyezzük rá egyenletesen a korábban a tepsibe helyezett masszára.
  6. Végezetül az egészen hagyjuk kb. két óráig a hűtőben. Ha nem esszük meg az egészet egyszerre, úgy a maradékot tegyük vissza a hűtőbe.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés