Menü Bezárás

Fincsi tiramisu palacsinta-torta

Elképesztően krémes és meglehetősen különleges ez a kávés desszert! Elég időigényes édességről van szó, és az összetevők ára alapján sem kifejezetten hétköznapi elkészítésre ajánlanánk ezt a tiramisu ízesítésű palacsinta-tortát, viszont hétvégékre akár érdemes lehet nekiállni. (De csak megfelelően ellenőrzött tojást használjunk hozzá, és a higiéniás körülményekre is fordítsunk nagy figyelmet!)

Tiramisu torta

Összetevők:

A krémhez:

  • 6 tojássárgája

  • Másfél csésze porcukor

  • 45 dkg mascarpone

  • 6 felvert tojásfehérje

A palacsintatésztához:

  • 8 egész tojás

  • 3 és háromnegyed csésze liszt

  • 5 evőkanál olvasztott vaj

  • 3 evőkanál cukor

  • 4 csésze tej (folyamatosan hozzáadva)

  • 3 evőkanál instant kávépor

Elkészítés:

A krém összetevői közül először a 6 tojássárgáját és a porcukrot keverjük el, majd később keverjük bele a mascarponét is. Ezt követően óvatosan adjuk hozzá a tojásfehérjét. Végül tegyük hűtőbe a krémet 3 órára.

A palacsintatésztához egyszerűen keverjük össze a fenti sorrendben a hozzávalókat, majd, ha megsütöttük a palacsintákat, egy-egy rétegre kenjünk egy adag krémet. Ha már elkészült a „palacsintatorony”, tegyük az egészet újabb néhány órára a hűtőbe.

Figyelem: Mivel nyers tojást tartalmaz a recept, ezért csak a legnagyobb körültekintéssel vásároljunk hozzá tojást!

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek