Menü Bezárás

Szuper egyserpenyős süti az elfoglalt hétköznapokra

Az egyserpenyős sütemény hamar elkészül, a kezdők is megpróbálkozhatnak vele, ráadásul nem kell hozzá túl sok edényt sem koszolni. Az elkészítéséhez némi gyakorlatra legfeljebb azért lehet szükség, mert ha nem vagyunk elég gyorsak az alapanyagok összekeverésében, akkor nem feltétlenül alakul minden úgy, ahogyan elképzeltük…

Egyserpenyős sütemény

Hozzávalók:

  • 110 gramm vaj
  • 2 csipet (tengeri) só
  • 150 gramm barna cukor
  • 1 tojás
  • 210 gramm liszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 80 gramm (nagyon) apróra vágott vagy reszelt csokoládé
  • 1 marék apróra vágott pekándió
  • Egy kevés kisebb-nagyobb darabkára tört csokoládé

Elkészítés:

Először kezdjük azzal, hogy 180 fokra előmelegítjük a sütőt, majd egy serpenyőben pirítsuk meg a pekándiót kissé, amit ezt követően tegyük félre kis ideig.

Ezután helyezzük ugyanebbe a serpenyőbe a vajat, amelyhez, ha felolvadt, a tűzről levéve adjuk hozzá a barna cukrot. Kevergessük, amíg a cukor is nagyrészt fel nem olvad, majd adjuk hozzá az egy tojást, és gyors mozdulatokkal keverjük el ezt is. (Ha túl lassúak vagyunk, sajnos tojásdarabok lehetnek a tésztában, mivel elég hamar megsülhet a tojás.)

Ha összekevertük az újabb alapanyagokat, adjuk hozzá a 210 gramm, élesztővel és a két csipet sóval egyenletesen elkevert lisztet. A liszt elkeverése után következhet a pekándió és csokireszelék hozzáadása, majd pedig elkeverése – ha minden jól sikerült, egy egyenletes, nem folyós tésztát kapunk.

Végezetül tegyünk néhány csokidarabot a tészta tetejére, és az egészet süssük a 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek