WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SHOW FULL COLUMNS FROM `wp_options`

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (4228) ORDER BY t.name ASC

Ellenállhatatlan téli finomság! | tejbepapi
Menü Bezárás

Ellenállhatatlan téli finomság!


Warning: join(): Invalid arguments passed in /var/www/elobenhu_tejbepapi/wp-content/themes/customify/inc/blog/class-post-entry.php on line 211

A téli hétvégéken a reggelik sztárja lehet ez a továbbfejlesztett „french toast”, amelynek közepén fahéjas alma csücsül. Ráadásul nem csak finom és látványos, de viszonylag egészséges is!

Almás reggeli roló

Mi kell hozzá:

  • 2 közepes alma
  • 10-12 szelet kenyér a héja nélkül
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál, kb. 45 ml tej
  • 2 teáskanálnyi, 10 ml citromlé
  • Fél teáskanálnyi, 1,5 gramm őrölt fahéj, majd később még egy egész kanálnyi fahéj
  • 67 gramm (kb. egyharmad csésze) cukor
  • Egy evőkanál, kb. 14 gramm vaj
  • 120 gramm krémsajt, szoba-hőmérsékletű

Hogyan készül?

Először hámozzuk meg a két közepes méretű almát, majd vágjuk apróbb darabokra őket! A felkockázott almához adjuk hozzá a citromlét és a fél teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd főzzük alacsony hőfokon kb. három percig. Ha elkészült, tegyük félre.

Egy külön tálban keverjük össze az egész kanálnyi fahéjat és a cukrot, ezt is tegyük félre, mert csak a legvégén lesz rá szükség.

Vegyük a kenyereket, vágjuk le a héjaikat, majd sodrófa segítségével a megmaradt kenyérszeleteket lapítsuk kissé. Az immár lapos kenyérszeleteket kenjük meg a krémsajttal, helyezzünk rá a felkockázott almából, és végül csavarjuk fel. Az így készült hengereket rövid ideig tegyük félre.

Egy edényben a két tojást keverjük össze a tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a vajat egy serpenyőben kezdjük melegíteni, majd a kenyér-rolókat óvatosan mártogassuk bele a tojásba, és helyezzük a serpenyőbe. Ha aranysárgára kezdenek váltani a hengerek, akkor el is készültek, ekkor vegyük ki, és egyesével forgassuk meg őket a fahéjas cukorban.

Ízlés szerint mézzel (esetleg juharsziruppal) együtt tálalhatjuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

WordPress adatbázis hiba: [Can't create/write to file '/tmp/#sql_3ee_0.MYI' (Errcode: 28)]
SELECT t.*, tt.*, tr.object_id FROM wp_terms AS t INNER JOIN wp_term_taxonomy AS tt ON t.term_id = tt.term_id INNER JOIN wp_term_relationships AS tr ON tr.term_taxonomy_id = tt.term_taxonomy_id WHERE tt.taxonomy IN ('category', 'post_tag', 'post_format') AND tr.object_id IN (990, 1027, 2508, 2757, 3817, 5854, 6014, 6427, 6682) ORDER BY t.name ASC

Kapcsolódó cikkek