Hirdetés

Ellenállhatatlan téli finomság!

A téli hétvégéken a reggelik sztárja lehet ez a továbbfejlesztett „french toast”, amelynek közepén fahéjas alma csücsül. Ráadásul nem csak finom és látványos, de viszonylag egészséges is!

Almás reggeli roló

Mi kell hozzá:

  • 2 közepes alma
  • 10-12 szelet kenyér a héja nélkül
  • 2 db tojás
  • 3 evőkanál, kb. 45 ml tej
  • 2 teáskanálnyi, 10 ml citromlé
  • Fél teáskanálnyi, 1,5 gramm őrölt fahéj, majd később még egy egész kanálnyi fahéj
  • 67 gramm (kb. egyharmad csésze) cukor
  • Egy evőkanál, kb. 14 gramm vaj
  • 120 gramm krémsajt, szoba-hőmérsékletű

Hogyan készül?

Először hámozzuk meg a két közepes méretű almát, majd vágjuk apróbb darabokra őket! A felkockázott almához adjuk hozzá a citromlét és a fél teáskanálnyi őrölt fahéjat, majd főzzük alacsony hőfokon kb. három percig. Ha elkészült, tegyük félre.

Egy külön tálban keverjük össze az egész kanálnyi fahéjat és a cukrot, ezt is tegyük félre, mert csak a legvégén lesz rá szükség.

Vegyük a kenyereket, vágjuk le a héjaikat, majd sodrófa segítségével a megmaradt kenyérszeleteket lapítsuk kissé. Az immár lapos kenyérszeleteket kenjük meg a krémsajttal, helyezzünk rá a felkockázott almából, és végül csavarjuk fel. Az így készült hengereket rövid ideig tegyük félre.

Egy edényben a két tojást keverjük össze a tejjel. Ha ezzel megvagyunk, a vajat egy serpenyőben kezdjük melegíteni, majd a kenyér-rolókat óvatosan mártogassuk bele a tojásba, és helyezzük a serpenyőbe. Ha aranysárgára kezdenek váltani a hengerek, akkor el is készültek, ekkor vegyük ki, és egyesével forgassuk meg őket a fahéjas cukorban.

Ízlés szerint mézzel (esetleg juharsziruppal) együtt tálalhatjuk.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!
Hirdetés