Menü Bezárás

Ne dobd ki a narancs héját, csodát művelhetsz vele!

Ha valamilyen narancsleves finomságot készítesz, esetleg csak inni szeretnél egy pohár narancslevet, utána nem érdemes kidobnod a narancs héját, ugyanis csodálatos karácsonyi dekorációt készíthetsz belőle nagyon könnyen. Ehhez nem is lesz szükséged másra, mint egy kisebb karácsonyi süteménykiszúró formára, néhány szem szegfűszegre, illetve egy mécsesre. 

Többféle mintával is készíthető
Többféle mintával is készíthető

A narancsot először vágd ketté, majd facsard ki a levét. A benne maradt rostokat és egyebeket egy kanállal távolítsd el, majd pedig süteménykiszúróval a narancs egyik felébe vágj egy kis mélyedést. (Ez nem csak dekorációs célokat használ, hiszen az égéshez oxigénre van szükség, ráadásul a mécses fénye is jobban kiárad ezen keresztül.) A szegfűszegeknek egy éles végű tárggyal, például egy kihegyezett hurkapálcával készíts kis lyukakat, majd tűzd bele ezeket a narancsba. Végezetül tedd a mécsest a narancsnak abba a felébe, amelyre nem vágtál mintát, gyújtsd meg a mécsest, és helyezd a narancs másik felét az alsóra.

Az eredmény egy szép és illatos mécsestartó. A mécsest, ahogyan egyéb esetekben, akkor sem szabad magára hagyni, ha éppen a hangulatos, téli narancs-mécsestartóban csodálod meg.

Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek