Menü Bezárás

Croloaf: a kenyér és croissant „közös gyermeke”

A „croloaf” már nevét is arról kapta, hogy melyik két népszerű étel egyesítésével hozták létre. Az egyik ilyen a croissant, míg a nevének második fele – vagyis „loaf” – nagyjából annyit tesz magyarul, hogy vekni.

Croloaf, a croissant és kenyér keresztezése

A croissant megunhatatlan finomságnak tűnik, és nem is csak magában, hanem „hibrid” élelmiszerek alkotóelemeként is. Így hallhattunk már crounutról (ami a croissant és fánk továbbgondolása), de akár cromuffinról is (ami viszont a muffin és croissant „édes gyermeke”).

A Marks & Spencer (M&S) most úgy határozott, új módon teszi izgalmassá a reggeli kedvencet, és kenyérszerű külsőt adott a könnyed kis „kifliknek”. A croloaf vajas és tojásos tésztája igazán kellemes ízű, ugyanakkor megálmodói szerint azzal, hogy kenyérformába öntötték, könnyebb szeletelni, valamint akár pirítani is.

És ilyen belülről...
És ilyen belülről…

A croloaf kalóriatartalma is említésre méltó, ugyanis egy szelet 114 kcal-t tartalmaz, azaz éppen harmadát, mint egy átlagos croissant (ami 340 kalória). A kérdés csupán annyi: vajon beérnénk-e mindössze egy szelettel…?

Az M&S jelenleg egy „vekni” croloaf-ot 2,4 angol fontért árul, ami átszámítva megközelítőleg 800 forint.

A Twitteren és Facebook-on is hamar megjelentek a bejegyzések, amelyekben lelkesedésüket fejezték ki a közösségi média felhasználói a kenyérformájú croissant kapcsán, egyesek egyenesen azt állították, hogy „egy álmuk vált valóra”.

Kedves kis csomagolásban árulják
Kedves kis csomagolásban árulják
Ne felejtsd el megosztani, ha tetszett a cikk!

Kapcsolódó cikkek